دیوار ماژولار سربی
صفر تا صد نکات درباره دیوار ماژولار سربی
اگر در طراحی و ساخت بیمارستان یا بخشی از درمانگاه مانند اتاق تصویربرداری و اتاق عمل نقش دارید و یا به عنوان متخصص و پزشک در این اتاقها فعالیت داشته باشید، بهتر است با دیوار ماژولار سربی آشنا شوید. بیش از یک دهه است که دیوار ماژولار در کشورهای پیشرفته استفاده میشود.
این دیوارها:
- عفونت بیمارستانی را تا حد زیادی کاهش میدهند.
- به زیبایی بخشهای مختلف یک درمانگاه نیز کمک میکنند.
- عفونتهای هوایی و عفونتهای ناشی از فضای فیزیکی را کاهش میدهند.
- به ارتقا سلامت بیماران و پرسنل کمک میکنند.
چرا دیوار ماژولار با سرب؟
تا اینجا تنها از دیوار ماژولار صحبت شده است در حالی که در عنوان این مقاله با دیوار ماژولار سربی برخورد کردهاید. احتمالا با خودتان فکر کردهاید که سربی بودن این دیوارها چه نقشی در بیمارستان ایفا میکنند؟ آیا نمیتوان این دیوارها را از متریال دیگری ساخت؟
در پاسخ به این سوالها باید بگوییم که کاربرد دیوار سربی در بخشهای تصویربرداری است. در بخش رادیولوژی شما با اشعه ایکس مواجه میشوید که در صورت تابشدهی مکرر خطرات جبرانناپذیری در پی خواهد داشت. دیوار سربی، سدی در برابر اشعه ایکس است که نتواند به بدن افراد نفوذ کند. در ادامه با دیوار ماژولار، کاربرد، ویژگیها و همچنین نوع سربی آن آشنا خواهید شد.
دیوار ماژولار چیست؟
نوعی از دیوار را در نظر بگیرید که از قطعات مختلفی تشکیل شده است. این قطعات به هم وصل شدهاند و ساختاری محکم و با دوام به وجود آورده اند. دیوار ماژولار هم مانند یک دیوار معمولی نوعی سیستم جدا کننده فضای بیرونی است.
یکی از مهمترین تفاوتهای این دیوارها خاصیت آنتی باکتریال بودن است که منجر شده از آنها در اتاقهای عمل بیشتر استفاده شود. این دیوارها نه تنها از ایجاد عفونتهای بیمارستانی جلوگیری میکنند بلکه به آسانی تمیز میشوند. همچنین از این دیوارها به عنوان موانع صوتی استفاده میشود که آسایش بیماران را به همراه دارند.
چرا از دیوارهای سنتی استفاده نکنیم؟
تا قبل از اینکه دیوارهای ماژولار وارد عمل شوند، افراد میتوانستند برای محیط کار و محیطهای بیمارستانی تنها از دیوارهای آجری و سرامیکی استفاده کنند. با اختراع دیوار ماژولار، خبری از فاصله ای که بین آجرهای یک دیوار ایجاد میشد، نبود.
علاوه بر این میتوانید طرح های مختلفی روی این دیوارها بزنید و به زیبایی محیط کار خود کمک کنید. نصب این دیوارها، دردسرهای ساخت و ساز دیوارهای سنتی را ندارد و در کوتاهترین زمان ممکن آماده میشوند.
در ادامه به چند مورد از مهمترین معایب دیوارهای سنتی اشاره میکنیم:
- دیوارهای سنتی از درزهای افقی و عمودی برخوردارند که عامل مهمی در افزایش تجمع باکتری هستند.
- دیوارهای سنتی در اثر فشارهای ساختمانی ممکن است دچار ترک خوردگی شوند.
- در صورت برخورد وسایل به این دیوارها، امکان شکستن و ترک خوردن آنها وجود دارد. که این موضوع منجر به آلودگی محیط و در پی آن ایجاد عفونت بیمارستانی شود.
- امکان نصب آیتم های توکار جدید برای دیوارهای سنتی وجود ندارد. از طرف دیگر فرایند اجرای این دیوارها نسبتا طولانی است.
- در صورتی که دیوارهای سنتی خراب شوند، به تاسیسات اجرا شده دسترسی نخواهید داشت.
- اگر این دیوارها نیاز به سرویس داشته باشند، ذرات ریز تولید میکنند.
تا به حال دیدهاید کسی بتواند دیوارهای سنتی را جا به جا کند؟ شاید جابهجایی دیوار غیرقابل باور باشد اما دیوارهای ماژولار این برتری را نسبت به دیوارهای سنتی دارند.
ویژگی های دیوارهای ماژولار
در پاراگرافهای قبل با دیوار ماژولار سربی و اهمیت استفاده از آن در اتاقهای تصویربرداری آشنا شدید. در این قسمت به ویژگیهای دیوار ماژولار سربی میپردازیم تا ضمن آشنایی با این نوع دیوار، بهترین تصمیم را در راستای استفاده از آن بگیرید.
ویژگیهای بهداشتی و عملکردی دیوارهای ماژولار سربی
- این دیوارهای ماژولار سربی قادر به کاهش عفونت در بخشهای مختلف بیمارستانی هستند.
- این دیوارها از سطوح صافی برخوردارند که احتمال تجمع میکروارگانیسمها را کاهش میدهند.
- دیوارهای ماژولار بر خلاف دیوارهای سنتی از هیچ درز افقی برخوردار نیستند. این ویژگی نه تنها به کاهش جرم کمک میکند بلکه باعث کاهش تجمع میکروارگانیسمها میشود.
- درزهای عمودی با نوارهای سیلیکونی آنتی باکتریال پُر میشوند.
- تجهیزات دیواری به صورت توکار قابلیت نصب دارند.
- در هنگام ساخت و در حین تعمیرات هیچ آلودگی محیطی ایجاد نمیکنند.
- شست و شوی دیوار ماژولار سربی سادهتر از دیوارهای سنتی است. یکی از ویژگیهای مثبت این دیوارها، امکان بازیافت متریال استفاده شده در آنها است.
مزایا و کاربردهای ساختاری دیوارهای ماژولار سربی
- اجرای تاسیسات الکتریکی و مکانیکی در زیر ساخت دیوار ماژولار سربی نسبت به دیوارهای سنتی آسانتر است.
- این دیوارها حتی پس از نصب، امکان بازسازی دارند بدون آنکه تخریب شوند.
- از مهمترین ویژگیهای دیوار ماژولار سربی میتوان به اجرا و نصب سریع، مقاومت در برابر آتش سوزی، رطوبت و صدا اشاره کرد.
- با نصب دیوارهای ماژولار سربی میتوانید ورود صداهای اضافی به بخش را کاهش دهید و به آرامش بیمارستان کمک کنید.
- این دیوارها در برابر زلزله، لرزش ساختمان و ریزش، مقاومت زیادی دارند.
- برای پوشش این دسته از دیوارها میتوان از متریال مختلفی استفاده کرد. برای مثال در بخش رادیولوژی از پوشش سربی استفاده میشود و دیوار ماژولار سربی تشکیل میشود.
هیچ کس نیست که از وقت گذراندن در بیمارستان لذت ببرد! این محیط به دلیل وجود بیماریهای مختلف و احساس درد و ناامیدی از امواج منفی سرشار است. دیوارهای ماژولار میتوانند در طرحهای زیبایی تولید شوند و به افزایش روحیه بیماران و پرسنل کمک کنند.
کاربرد دیوارهای ماژولار
تا اینجاد گفتیم که دیوارهای ماژولار بیشتر در چه مکانهایی استفاده میشود. ویژگی آنتی باکتریال بودن دیوارها آنها را برای استفاده در بیمارستان ها مناسب تر کرده است. البته این موضوع به این معنا نیست که شما نمیتوانید در محلهای دیگر از دیوارهای ماژولار استفاده کنید.
در واقع این دیوارها بیشترین کاربرد را در اتاق عمل جراحی، فضای آزمایشگاهی، بخش استریل مرکزی بیمارستان، بخش مراقبتهای ویژه، اتاق بستری ایزوله و بخش تصویربرداری دارند. همانطور که پیشتر اشاره کردیم در بخش تصویربرداری بیمارستانها از دیوار ماژولار سربی استفاده میشود که علاوه بر ویژگیهای گفته شده توانایی جذب اشعه ایکس و دفع خطرات آن را دارند.
کلام آخر
در این مطلب سعی کردیم شما را با یکی از جدیدترین و کاربردیترین دیوارهای سربی یعنی دیوار ماژولار سربی آشنا کنیم. همچنین دیوار ماژولار سربی نوع دیگری از این دیوارها است که در مراکزی که با پرتوهای یونیزان سروکار دارند، استفاده میشود. شرکت علیخانی آماده ارایه خدمات مشاوره رایگان در جهت بهرهمندی از باکیفیتترین تجهیزات پزشکی و رادیولوژی شامل دیوار سربی، سربکوبی، ایزولاسیون و طراحی اتاقهای تصویربرداری، پانل سربی و شیشه سربی با بالاترین استانداردها است.
ارائه بهترین راهکار ها
رعایت ایمنی ، تجهیز مراکز پزشکی و رادیولوژی تخصص ماست.
درخواست مشاوره رایگان
به مشاوره نیاز دارید؟
کاملا رایگان با ما تماس بگیرید و
سوال خود را بپرسید.